Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Bij Joalpe vinden wij het belangrijk om zorg te dragen voor de omgeving waarin we werkzaam zijn. We dragen graag ons steentje bij om de wereld ook voor de komende generaties gezond te houden. Om die reden richten wij ons op het verkrijgen van duurzame energievoorzieningen en kiezen we voor productiematerialen die we kunnen hergebruiken.

Het voordeel van zonnepanelen

We maken bijvoorbeeld gebruik van zonnepanelen om duurzame energie op te weken. Op onze productielocatie in Portugal is deze manier van energie opwekken zeer effectief en goed voor het milieu. De zon is een gratis bron van energie die nooit zal verdwijnen in tegenstelling tot olie, kolen of gas. Het inzetten van zonnepanelen is dus niet schadelijk voor onze leefomgeving en is daarnaast ook nog eens een stuk goedkoper. Als gevolg hiervan kunnen we weer meer geld investeren in duurzame productontwikkeling.

Recyclebaar kunststof

In de productie van bijvoorbeeld onze winkelmandjes maken wij gebruik van gerecycled kunststof. Deze manier van werken zorgt ervoor dat kunststofafval nog een tweede kans krijgt en verwerkt wordt in nieuwe producten.

Het steeds opnieuw hergebruiken van diverse materialen in (nieuwe) producten wordt ook wel ‘Cradle tot Cradle’ genoemd (C2C). In het gehele productieproces wordt gelet op het minimaliseren van de schadelijkheid van het product en het weer hergebruiken van de diverse materialen in nieuwe producten. Op deze manier proberen wij duurzaamheid te verwerken in onze bedrijfsvoering.